Het Rotterdamse Roleplayers Gilde Forum Index Het Rotterdamse Roleplayers Gilde
Where knowledgeable wizards of escapism dwell.
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistreerRegistreer 
 ProfielProfiel   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken   InloggenInloggen 

Paridaeza Intro verhaallijnen

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Het Rotterdamse Roleplayers Gilde Forum Index -> Roleplaying
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Karma
Supreme Grandmaster


Geregistreerd op: 11-9-2005
Berichten: 1741
Woonplaats: Dordrecht

BerichtGeplaatst: Vr Dec 29, 2006 2:16 pm    Onderwerp: Paridaeza Intro verhaallijnen Reageer met quote

In Parideaza-stad vanuit de tempelheuvel, een plein met alle tempels van de aanbeden goden van de stad, kijkt de Hogepriester uit zijn raam oostwaards. Zijn blik peinzend boven zijn ceremonieel wit met goudgeborduurd gewaad.
Hij denkt even terug aan het gezamelijk Orakel proces van deze ochtend, veronrustend en geen duidelijke aanwijzingen... plotseling klinkt een belletje, en doet hem even opschrikken. "Ja, binnen."
Een hijgende priester in bruine gewaden en kaalgescheren hoofd komt binnen: "hooggeerde, het is waar *hijg* Onze bronnen hebben bevestigd *hijg* er is een missie georderd". de kale priester wacht snelademend af.
De hogepriester draait zich van het raam weg, loopt naar de tafel en pakt een perkamentvel. Na even schrijven, vouwt hij het samen drukt er zijn zegel op en houdt hij hem de kale priester voor: "hier, deze boodschap moet onmiddelijk verzonden worden".
De kale priester neemt de boodschap aan, buigt eerbiedig en verlaat de kamer. Na de deuren gesloten zijn, verzucht hij: ((trappen af rennen is in ieder geval gemakkelijker dan die helse dingen op te rennen))
...


Laatst aangepast door Karma op Zo Jan 14, 2007 1:50 pm, in toaal 2 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Karma
Supreme Grandmaster


Geregistreerd op: 11-9-2005
Berichten: 1741
Woonplaats: Dordrecht

BerichtGeplaatst: Wo Jan 03, 2007 9:45 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Twee kinderen lopen een heuvel met korte boompjes met druiven op. Aan de andere kant liggen braamstruiken, met de rijpe vruchtjes, maar ook de stekels. Broer en zus, 14 en 10 jaar, rennen van het ene bosje naar het andere.
"Kom laten we naar de rotsen gaan, hagedissen vangen Marietje," het jonge zusje knikt en met een blouse-jurkje vol braamen loopt ze achter haar broer aan. "Mogen we wel zo ver Jeron? De rotsen zijn gevaarlijk"
De broer kijkt even boos op. Dan onder zijn krullend haar verschijnt een geheime glimlach, "nee eigenlijk niet, maar daarom vertellen we ook niets, en echt gevaarlijk is het niet, ik ben er al vaak geweest en er kan je niets gebeuren als ik erbij ben" de jongen aait zijn zus d'r blonde haar gerustellend door de war.

De rotsen zijn warm, een kleine kloof tegen de noordelijke gebergten kijkt uit over een rond dal en verder naar de oostelijke vlakten. Warm grijs gesteente met daarop zonnende hagedissen, zijn leuk om na te jagen. "Kijk daar gaat hij!" Jeron springt een grote hagedis achterna die in een langwerpige spleet tussen twee rotsenweggevlucht is. Het meisje lacht en neemt nog een braam, "ze zijn te snel voor je Jeron!"
Jeron's hoofd verdwijnt in de spleet: "ik krijg hem wel". Zijn kleine lichaam volgt en wringt zich erdoor. "Marietje, er is hier een gang... ik zie een toegang met beelden..."
"Jeron? Gaat het goed?... Jeron!"
Marietje tuurt van buiten de donkere spleet in. Een gedaante verschijnt snel schietend vanuit de spleet tussen de rotsen. Marietje valt geschrokken achteruit hard op haar stuitje, "auw!~" Een handgrote hagedis schiet langs haar heen weg tussen nabijgelegen struikjes.
"Het is een toegang Marietje, kom kijken! Een deur met vast een schat, ik ga het openmaken!"
Marietje schraapt de bramen bij elkaar in haar bloese-jurkje en tuurt het gat weer in, dichterbij kruipend voorzichtig bedacht op een grap van haar broer. "Jeron de hagedis is weggevlucht!..."
Er klinkt een gekreun en een paar slagen, blijkbaar gebruikt Jeron zijn mes, het meisje steekt nu eindelijk haar hoofd in de spleet en laat haar ogen wennen.
Na een tijdje kan ze de schaduw van haar broer ontwaren tussen twee grote enge vreemde beelden, slaan op een soort deur.
Dan houdt Jeron op en trekt aan de deur, zijn voet plaatst hij tegen de muur en spant al zijn spieren. Een flits van letters rondom de deur en een fel witblauw licht vanuit een verticale spleet verblind broer en zus.
"Ik zie niets, wat is het?"
Een zielesnijdende kreet doorsnijdt de lucht, "AAARGGHHH, NEEEEeeeeeh, laat los, neeeee! Marietje help!~"
Marietjes ogen wennen langzaam aan de donkertje en ziet een wezen op haar broerschaduw aanvallen. Haar broer steekt een paar keer met zijn mes.
"Jeron!".
"Ren, ren, REN, MarieaaaAAAAAAARHHHg",
Met doodsangst kijkt Marietje toe hoe broer aangevallen wordt en...
...haar broer stil ligt en blijft. Het wezen op hem maakt scheurende smakkende geluiden .
Dan heft het wezen de kop en dringt het Marietje eindelijk door, felle ogen kijken het meisje aan vanuit een bloedbesmeurd gelaat...
((Ren Marietje!)) De bramen vallen als ze zich zo snel mogelijk uit de rotspleet omhoog werkt, rennen, rennen, rennen...
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Karma
Supreme Grandmaster


Geregistreerd op: 11-9-2005
Berichten: 1741
Woonplaats: Dordrecht

BerichtGeplaatst: Zo Jan 14, 2007 2:53 am    Onderwerp: Reageer met quote

Terwijl jullie slapen, dromen jullie ieder je eigen dromen. Echter ergens gaat je droom over in een andere, je wordt licht en begint te zweven en vliegt dan, over heuvels en bossen, het landschap is mooi. Dan zie je een stad en gaat erheen. Over de stad, het ziet er bekend uit, net of je het al eens gezien hebt, maar dan anders. Al je dichterbij komt zie je de schoonheid van de hoge spitse torens en gebouwen met ronde vormen, pleinen met fonteinen, en beelden. Sommige geboouwen vloeien en je bemerkt dat ze met stof bekleedt zijn. De stad is bezaaid met bomen en open plekken met bloemperken en gras.
Je komt dichterbij en ziet een plein in midden, een plein vol met mooie lange wezens, gekleed in zijde-achtige vloeiende stoffen. De wezens zijn slank en bewegen zich elegant, maar voorzichtig alsof ze oud en broos zijn. Lange haren, vrouwen of mannen ze lijken op elkaar en ieder van hen zou beiden kunnen zijn. Als je ze beter probeert bekijken worden ze vaag als een vlek, hun trekken vervagen.
Er zijn vlaggen en muziek, dans en eten: het is een feest, een vrolijk feest. In het midden van de menigte is een verhoging, daarop staan een aantal dieren, levensgrote reusachtige dieren onder andere: een wolf, hert, zwijn, slang, adelaar, leeuw, stier, paard en beer. Ze zijn meerdere malen groter dan de wezens eromheen. Toornen erboven uit en nemen eten aan en lijken op hun gemak.
Vanuit de verte aan de rand van de stad, valt je nu oppeens een zwarte rook op, en vanuit een andere kant van de stad ook, de stad wordt nu van alle vier de windstreken omsingelt door rookpluimen.
Een wind gaat waaien van de uit de vier windrichtingen en zachte woorden klinken op de wind, echter ze gaan lijken door de hersens te snijden van de wezens.
Dan begint de aarde te beven, de lucht betrekt, wolken verschijnen vanuit het niets, bliksem en donder, en hagel, grote hagelstenen.
Dan verandert de hagel in vuurstenen en stort neer op het plein, de wezens proberen te vluchten, sommige schuilen onder gebouwen, maar de bevingen houden aan en gebouwen storten in. De dieren brullen of schreeuwen en proberen onderdak te vinden, te vluchten, lichamen van de wezens weggooiend en vertrappend, maar de brandende stenen vallen op hen neer, harder, groter en meer. Lichamen blijven stil liggen, rook en wolken verduisteren

Je draait en zweet, de aarde en lucht trilt en de lucht waarin je zelf zweeft wordt donker, het tafereel verdwijnt.
Langzaam treedt er weer een andere droom in een vriendelijkere en je lichaam komt weer tot rust.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Karma
Supreme Grandmaster


Geregistreerd op: 11-9-2005
Berichten: 1741
Woonplaats: Dordrecht

BerichtGeplaatst: Do Aug 16, 2007 8:12 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Fugius droom is diep en gaat zoals zo vaak over oorlog:

Het slagveld is bezaaid met lijken, afzichtelijke wezens naast mannen en vrouwen in harnassen en maliën. De grond is bezaaid met de lijken en doortrokken met bloed.
De aarde trilt bij iedere stap. Het afschrikwekkende hoofd rijst ver uit boven alle andere tegenstanders. De groep vijanden wijkt uiteen en de afzichtelijke reus stapt naar voren. Onnatuurlijk grootte massa’s spieren bulken op schouders, armen, borst, buik, been en kuit over een strak gespannen huid, welke bezaaid is met littekens. Eén reusachtige gespierde hand grijpt een tweehandig barbarenbijl met twee bladen beet en rukt het uit het lijk waar het vast zat, in de andere hand een vol schild dat als een klein schild lijkt vergeleken met het reusachtige lichaam. Het lelijke kale hoofd met de zwarte varkensogen glimlacht een afgrijselijke grijns, ontblotend een stel schots en scheve tanden, hier en daar missend, de voorste zijn in scherpe punten gevijld.
Het monster haalt uit met de grote reikwijdte van de bijl en onthoofd een kameraad soldaat vlak voor je. Een tweede zwaai en twee andere links en rechts voor je vallen neer, hun lederen kurassen aan fladder. Dan komt de volgende klap, terwijl je de slag opvangt met je verstevigd schild voel je deze doortrillen van arm naar schouder. Je schild arm klapt tegen je ribben aan, een impact waar je later een kneuzing aan overhoudt, maar dat maakt niet uit, voor nu heb je meer zorgen dan een kneuzing. Je schild dat eerder een salvo pijlen heeft tegengehouden deukt ineen en splijt op het hardst van de slag. De reus trekt de bijl terug en rukt het schild bijna uit je handen. Voordat je kan herstellen en iets terug kan doen slaat het beest nog eens, je weet net op tijd je schild weer in positie te brengen, nog een ijzingwekkend harde klap. Je balans is even kwijt en met de volgende slag vliegt het schild uit je handen, met één zwiep van de twee meter lange dubbelzijdige bijl zie je het schild in een vlaag wegvliegen en een tiental meters verderop neerkomen.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Karma
Supreme Grandmaster


Geregistreerd op: 11-9-2005
Berichten: 1741
Woonplaats: Dordrecht

BerichtGeplaatst: Ma Aug 27, 2007 3:55 pm    Onderwerp: Reageer met quote

De reus verandert van vorm, wordt kleiner, maar tegelijkertijd krijgt de figuur een dreigender uiterlijk. Oren worden spitser en gelaat dunner, ogen zwart en de bijl verandert in een tweebladig zwaard in het midden een handvat.
De figuur nu in een harnas met mooie krullen en teksten en symbolen in een vreemde taal, spreekt in een vreemde taal tot je.
"$%#^&&, )*&&*^*% Mortiball"
dan heft deze zijn wapen en valt aan, tenauwernood weet je te verdedigen en dan raakt de figuur je in de schouder.

Een zwarte wolk vermengt met golf bloed spettert in het rond, terwijl de figuur zijn wapen terughaalt. De figuur lacht en heft een hand met lange vingernagels. Je voelt de controle uit je arm verdwijnen, terwijl je de arm voor je houdt, zie je het wegrotten van schouder naar hand.

Dan hoor je hoge kreet en een vlaag rood verduistert je blik van je tegenstander.
http://www.roleplayers.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=11994#11994
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Het Rotterdamse Roleplayers Gilde Forum Index -> Roleplaying Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

Ga naar:  

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

Chronicles phpBB2 theme by Jakob Persson (http://www.eddingschronicles.com). Stone textures by Patty Herford.