Het Rotterdamse Roleplayers Gilde Forum Index Het Rotterdamse Roleplayers Gilde
Where knowledgeable wizards of escapism dwell.
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistreerRegistreer 
 ProfielProfiel   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken   InloggenInloggen 

Goden in de wereld

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Het Rotterdamse Roleplayers Gilde Forum Index -> RPG brainstorm/ worldbuilding
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
DrCaligari
Hero


Geregistreerd op: 26-5-2004
Berichten: 1411

BerichtGeplaatst: Ma Jun 27, 2005 12:48 pm    Onderwerp: Goden in de wereld Reageer met quote

Goden in de wereld

Ethannion-
De mensen van ethannion kennen 4 goden;

Helios, de zonnegod. In het noorden Pelor en in het zuiden Ra genoemd. Helios is het oog aan de hemel, die het gedrag van de mensen overdag in de gaten houdt. Eer, moed en gerechtigheid schijnt hij uit over de mensen. Schenker van het leven. De koning is de afgezant van Helios, en de priesters van Helios dienen de koning en gerechtigheid. Alle nobele huwlijken moeten door hun worden goedgekeurd. En ze helpen bij bevallingen. Hoge priesters van Helios zijn vaak machtiger dan de nobelen. Ridders die Helios dienen strijden celibaat en dapper voor gerechtgheid en dienen de koning en de nobelen.
Helios rijdt elke ochtend naar de hemel en brengt de zon. Het oog van Lothigo is de oude verloren naam voor Helios.

Voluptas, de godin van de liefde. Voluptas en Helios zijn de ouders van de kinderen van de aarde.
Voluptas is een verleidelijke en sensuele vrouw en promoveert liefde en erotiek. De priesteressen van Voluptas bedrijven de liefde met mannen die offers komen brengen, om ze te verlichten naar de hoogte van een vrouw en ze dichter bij de godin te brengen. Priesteressen beschermen vrouwen bij de geboorte en tegen kwaadwillende mannen. Hoge priesteressen trouwen vaak met nobelen om een positie van macht te krijgen. Elk jaargetijde is het Zastis festival ter ere van Voluptas. Dit is wanner voor 7 dagen de rode maan opstijgt en lusten in mensen worden opgewekt. Gladiatoren gevechten, parades, drinkfeesten toneel en duels en humpiedumpie beheersen dan de straten van de steden voor een week. In het lente festival word de wedergeboorte van de aarde gevierd in een groote ceremonie van priesteressen van Voluptas, In de zomer houden de ridders van helios een optocht in naam van gerechtigheid en in ere van de bloedlijn van de koningen, in de herfst worden boze geesten verjaagd met een duivels verbranding en vuurwerk. S’ winters zijn de gladiatoren gevechten en word de stads kampioenen uitgeroepen die voor een jaar de koning mogen dienen.
Ridders van Voluptas strijden voor hoofse liefde en zijn vaak kampioenen, gladiatoren of wagenmenners en eervol en dapper.

Sunee, de godin van het leven, genezing en dromen. Sunee sterft elke winter en stijgt weer op uit de dromen van de mensen. Sunee schenkt genezing en visioenen. Priesters van Sunee zijn geneesheren en dokters. Priesteressen van sunee zijn orakels die worden bedwelmt door het verbranden van exotische gele bloemen en profetieen doen of zijn wijze vrouwen die dromen interperteren en aan de sterrren het verloop van het leven van een kind kunnen zien. Zij worden vaak raadgepleegd door nobelen over opvolging, politiek en uithuwelijkingen. En zijn daarom zeer machtig. Ridders van Sunee zijn mystiek en wijs en nemen alleen doordachte acties.

Auster, god van de oostenwind en de dood. Beschermheer van de handelaren. In Ethannion staat vaak een krachtige oosten wind die de geesten van de overledenen naar de noordelijke ijsvlaktes draagt waar ze eeuwig ronddwalen. Handelaren roepen Auster aan voor een gunstige wind om de grimbergen voorbij te varen en veilig langs de tanden van de vish te komen. Priesters van Auster zijn donkere grimme mannen die uitvaarten van overledenen leiden met procesies in roodde gewaden en het verbranden van sterke kruiden en de wind oproepen om de geesten naar het noorden te leidden. Bij de begrafenis van een magier of koning blaast de wind drie dagen lang hard en machtig, iedereen binnen houdend. Ridders van Auster jagen op necromanciers, heksen en geest magiers met grim doorzettingsvermogen en laten zich leidden door de wind.

Magiers in Ethannion zijn allemaal lid van de orde van het ware bloed. Een lijn waarvan word gezegd dat het bloed van de goden door ze vloeit. Zij noemen zich zelf de enige ware magiers, omdat zij krachten uitzichzelf halen ip plaats van uit de geesten van de doden of vanuit de energie van het leven. Het zijn de krachtigste magiers van de wereld, maar hun order is klein. Lang zijn ze opgejaagd geweest door paranoide koningen maar sinds koning Dissius hebben ze hun oude torens in de hoofdstad terug en belangrijke plaatsen in de raad van de koning. Een macht die alleen maar is versterkt door de komst van Koning Nathan, die was opgeleid door de krijgsmagiers van Gil Hamil. Ze bezitten eeuwen oude kennis en zijn bezig de oude bibliotheek heroptebouwen.

De mensen in Ethannion geloven dat kwaad uit de mensen komen die zich afkeerde van de goden.
Andere goden worden als demonen gezien die mensen corrumperen. De enige andere god die nog word geacepteerd is helm van het buurland Gil Hamil.

De stammen in het Naucanor gebergte aanbidden de geesten van dieren zoals de grote beer, de slang, de adelaar, enz. Shamanen staan naast de Ashkan’s (stamhoofden) en krijgers meten zich de uiterlijkheden en krachten aan van de dieren uit de bergen en wouden, door hun vacht, veren of botten te dragen. Shamanen maken beschermende talismannen uit dierlijke resten. Dieren worden door iedereen bedankt voor hun vlees als ze gegeten worden en het goddelijke dier word nooit gedood. En het overlijdden van zo een dier zien is een slecht voorteken. Krijgers en shamanen kunnen visioen krijgen door rauwe ingewanden te eten en daarna drie dagen te vasten.

De wilde elven in de restanten van het oude woud aanbidden De moeder godin en haar zoon en minnaar, Cernunnos ‘de gehoornde god’ Heer der dieren, god van het woud en de jacht. Symboliseerd kracht, vruchtbaarheid en voortbestaan. Hij word geboren tijdens de winterzonnewende en sterft tijdens de zomer zonnewende. De moeder godin symboliseerd vrouwleijke en geestelijke kracht en liefde en levens cyclussen. Zij heerst over het land. De gehoornde god is wild en onberekenbaar, zoals de natuur soms genadig en soms vernietigend. Een shamane heerst per stam en vrouwen worden aanbeden om hun magische machten. Onder de shamanen staan de brouwsters, meestal heksen genoemd. Zij mengen woorden als gif om terug te keren naar de oude goeden, voor dat de kwade godende woorden van de oude taal vervoormde waardoor mensen zich niet meer kunnen uitdrukken en oorlogen en haat ontstaan. Elk jaar tijdens de zastis nacht van de lente word een van de krijgers uitverkorene om de gehoornde god van de stam te zijn. Hij word de geliefde van de moeder godin terwijl de andere krijgers in het woud de andere vrouwen veroveren en de nacht samen door brengen, waarvan de kinderen in de volgende winter worden geboren tijdens de winter zastis nacht. Voor een jaar leiden zijn besluiten de krijgers en de veldslag beslissingen. De gehoornde god word geacht tegen de indringers te strijden en altijd zijn er ook gevechten met de soldaten van de mensen die op de vlaktes wonen naast de wouden. Mensen in de steden noemen de gehoornde god de hertenman en zien hem als een kwade magier of duivel die vaak reincaneerd, ookal word hij regelmatig verslagen. De steden aan het woud, zoals Avorhum zijn al vaak vernietigd door de plunderende wilde elven. De bloedgod kwam uit een andere wereld om de macht te grijpen hij regeerd door leugens en verraad. Vele mensen dienen hem wegens de belfoftes die hij maakten.

Diep in het naucanor gebergte in de ruines van de steden van het aarde volk, de dwergen, vermeden door de bergstammen wonen de duistere elven. Elven weggekeerd van de weg van de shamanes en dienaars van de spinnengodin. Kwaadaardige vrouwen, gevuld met de macht van de spinnengodin heersen over zwakke grijs gekleurde elven met uitvallende lange witte haren. De wilde elven zeggen dat de spinnengodin de vrouw van de bloedgod en de bloedgod zelf tegelijk is. Priesteressen van de drie huizen (families) van de duistere elven heersen met ijzeren vuist over hun slaafse volk. Alle gevangen worden als slaven of gladiatoren verminkt, uitgebuit en uiteindelijk gedood. Magiers worden gehaat en gedood omdat de priesteressen krachtige mannen als bedreiging voor hun macht zien. Mannelijke krijgers dienen altijd onder een vrouw. Jongetjes waarbij magische energieen worden ontdekt worden direct ritueel gedood.

Gil Hamil -
Het keizerrijk Gil Hamil kent maar een god, Helm. God van eer, moed en strijd. Helm dient orde en beschermt de zwakke. De ridders van Helm zijn de dienaren van de keizer, die als de god op aarde word gezien. Na de royaliteit zijn de ridders de hoogste order van het land. De krijgsmagiers die de ridders leidden zijn van nobele bloed en bezitten grote landerijen. De legers van de keizer controleerde ooit de vlaktes van de ruiters van Al Tir Naq tot de kusten van de woesternijen van Vish.Nu zijn ze terug gedreven, maar is Gil Hamil nog steeds een van de grootste bekende landen. Priesters van helm zijn geneesheren en eigenaren van machtige tempels binnen de kastelen en stad staten die Gil Hamil opmaken. Priesters controleren het dagelijkse leven en beschermen de waarde van Helm. Tempeliers jagen op heksen, shamanen en priesters of profeten van andere goden en leven de wet na. Andere goden worden als vals gezien en afgebeeld als de duivel. Veroverde gebieden worden ook met missionarissen en geweld bekeerd. De keizer heeft verklaard dat de vier goden van Ethannion geen valse goden zijn maar half goden en heeft daarmee de lange strijd tussen beidde landen tot een vreedzaam einde gebracht. En daarna is Ethannion ook ontwikkeld.

Uslador-
De rondreizende stammen op deze ijskoude vlaktes geloven dat de goden allang de Lothunnia hebben verlaten en aanbidden de geesten van hun voorouders. De geesten van de overledenen, opweg naar de steen vlaktes waar het zo koud is dat er zelfs geen ijs meer is, keren vaak terug of blijven hangen op de ijsvlaktes en beheersen de levens van nomaden. Priesters vereren de overledenen en vragen ze om gunsten die hun overlevingskansen in de barre vlaktes verhogen. Magiers tappen de energie van de geesten en nemen hun zo hun rust af en lopen de kans krachtige kwaadwillende geesten aan te trekken en lopen met het werpen van magische spreuken grote risicos hun eigen geest te verliezen. Wegens hun disrespect tegenover de doodden worden geestmagiers vurige opgejaagd door dappere krijgers en priesters. Omdat ze alleen moeten overleven in een gevaarlijke omgeving zijn ze sterk en dapper. Hun magie is meestal niet zo krachtig als die van magiers met echt godenbloed, zijn ze fysiek erg sterk en kennen ze de weg van de krijger.
In de duistere steden, geregeerd door oorlogslustige krijgsheren en kwaadaardige tovenaars worden krachtige demonen aangeroepen om te strijdden op de veldslagen en streeft men naar het terugkeren van de kwaadaardige ingevroren god. Levistus.De kusten van Vish-
De kusten van vish worden bewoond door bloeddorstige en begerige piraten. Die vaak de gunsten van Pontos, heer van de golven en Auster, heer van de wind vragen. Hoewel de meeste piraten goddeloos zijn zijn er ook vaak mensen van verre landen die vreemde goden aanbidden. Piraten leiders nemen namen van nobelen aan uit het verre Xarabis. Baardloze Vishi dwergen dienen vaak de piraten heren met hun magische krachten. Ze trekken energie uit leven en vernietigen het door het gebruik van hun magie. Ze worden aangterokken tot de zee die zoveel meer kracht en leven bezit als de dorre woesternijen.

Vish-
De rondreizende stammen
_________________
I have seen things you people wouldn't believe, I've seen bots on fire of the edge of the interwebs...
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
DrCaligari
Hero


Geregistreerd op: 26-5-2004
Berichten: 1411

BerichtGeplaatst: Ma Jun 27, 2005 3:02 pm    Onderwerp: Reageer met quote

ik heb hem weer uitgebreidt
_________________
I have seen things you people wouldn't believe, I've seen bots on fire of the edge of the interwebs...
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Thekkur
Monostero


Geregistreerd op: 17-5-2004
Berichten: 4016
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: Ma Jun 27, 2005 5:44 pm    Onderwerp: Reageer met quote

super tof man! er staan echt een hoop goeie dingen in.
Quote:
Ridders die Helios dienen strijden celibaat en dapper voor gerechtgheid en dienen de koning en de nobelen.


hahah, wel tof Smile schept weer een hoop stof voor verhalen.
Wel heb ik een beetje het idee dat deze dingen nu nog maar heel weinig naar voren komen in het ethannion (en dan vooral AvoSul) zoals het nu is. Dus dat zou moeten betekenen dat we Avo Sul een beetje moeten restylen. AvoSul v2.0 dus zegmaar Smile

Bij het aanhangen van deze goden denk ik alleen wel aan een veel zuidelijker klimaat op de een of andere manier. Bij Ethannion dacht ik een beetje aan zo'n meer protestantse geloofsbeleidenis, en naarmate je meer naar het zuiden komt meer in de richting van de feesten ter ere van de goden enzo.

Misschien dat er nog een soort overgangsgebied tussen Gil Hamil en Ethannion past. Een land dat aan het noordelijke deel van de zee van Pontos ligt, een soort van Italië en de crossover tussen de zuidelijke geloofsmentaliteit en die in het noorden.
Omdat Magie onlosmakelijk verbonden is met de goden kan het ook zo zijn dat hoe zuidelijker je komt, hoe meer de aanwezigheid van de goden merkbaar is.

Het zou een idee zijn om het grootste deel van de sterren aan de hemel rond 'de zonneas' te groeperen, waardoor in het zuiden meer verschillende goden zijn. De weinige goden die in het noorden actief zijn staan verder van de zonne-as af, en hebben daardoor een 'groter bereik'.
Heel ver van de as af zijn de sterren niet meer te zien als individuele lichtpunten, maar meer als een soort nevel van vaag licht, dat nauwelijks de kracht heeft om te vérlichten. (Ook in spirituele zin Very Happy )

later meer, nu ga ik eten.
_________________
"Stop! Jullie komen niet langs mij! Glupert heeft jullie snode plannen door!"
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht MSN Messenger
DrCaligari
Hero


Geregistreerd op: 26-5-2004
Berichten: 1411

BerichtGeplaatst: Di Jun 28, 2005 7:18 pm    Onderwerp: Reageer met quote

hum, een protestant achtig iets is misschien wel iets logiser maar wel erg saai. Ook Ethannion moet een beetje leuk zijn. Een of meerdere landen tussen Ethannion en Gil Hamil is wel een goed idee, maar kleine landen vergelijkbaar met de andere landen.
Ik had zelf ook noge een land bedacht, Al Tirnaq. Een soort mongools steppe landschap tussen Gil Hamil en Uslador. Waarvan de meest oostelijke grensen grenzen aan onbekende rijke landen waar zeer zelden een karavaan vandaan komt met byzondere spullen, stoffen en specerijen.
In de hoge torens in de magische steden van Xarabis weten ze daarom ook meer van "knowledge religion" Laughing af dan in het noorden. en hebben de goden ook nog meer invloed. Vandaar ook dat de stenen in ethannion en verder noorderlijk meer invloed hebben omdat de goden er geen grip op hebben.

verder had ik nog bedacht dat er drie "soorten"magiers zouden moeten zijn. 2 'mindere soorten' die magie uit hun omgeving houden; geestenmagiers of noordelijke magie en zandmagiers of zuiderlijke magie. Noordelijke magie die geesten oproept voor hun magie en zuiderlijke die het uit zwart zand of levende organismes trekt.
en de echte soort, de ware magiers, zij die het bloed van de goden in zich dragen. (volgens het ontstaans verhaaltje kwam magie in de wereld om dat goden op aarde liepen en met stervelingen kruisten.)
Die tot een kleine orde horen (zoals de magiers in AvoSul) die alleen onderling voortplanten en hun leden beschermen om het bloed 'puur' te houden.
en dan natuurlijk nog de goden magie van priesters en shamanen.
en misschien nog liederen magie van bards. Of misschien moeten bards 'verstotene' zijn of kinderen van ware magiers die met gewone stervelingen voortplanten.
misschien moeten die ware magiers ook veel ouder worden.
de 'mindere' magiers hebben minder krachtige magie maar zijn fysiek sterker omdat ze in zwaar klimaat moeten leven en vaak ook als verstotene vanwege hun gevaarlijke magie
_________________
I have seen things you people wouldn't believe, I've seen bots on fire of the edge of the interwebs...
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
DrCaligari
Hero


Geregistreerd op: 26-5-2004
Berichten: 1411

BerichtGeplaatst: Di Jun 28, 2005 7:23 pm    Onderwerp: Reageer met quote

wat vond je trouwens van dat stuk over de hertenman?
_________________
I have seen things you people wouldn't believe, I've seen bots on fire of the edge of the interwebs...
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
DrCaligari
Hero


Geregistreerd op: 26-5-2004
Berichten: 1411

BerichtGeplaatst: Do Okt 06, 2005 2:45 pm    Onderwerp: Reageer met quote

http://ethannion.schtuff.com/
_________________
I have seen things you people wouldn't believe, I've seen bots on fire of the edge of the interwebs...
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Karma
Supreme Grandmaster


Geregistreerd op: 11-9-2005
Berichten: 1741
Woonplaats: Dordrecht

BerichtGeplaatst: Do Mrt 30, 2006 9:36 am    Onderwerp: Reageer met quote

Quote:
Lang zijn ze opgejaagd geweest door paranoide koningen maar sinds koning Dissius hebben ze hun oude torens in de hoofdstad terug en belangrijke plaatsen in de raad van de koning. Een macht die alleen maar is versterkt door de komst van Koning Nathan, die was opgeleid door de krijgsmagiers van Gil Hamil. Ze bezitten eeuwen oude kennis en zijn bezig de oude bibliotheek heroptebouwen.


Voorstel:
Mensen zijn bang voor de machtige magische krachten van de 'orde van het ware bloed'. Er bestaan groeperingen die verzet bieden tegen de magiers en het koningschap van Nathan. Ze geloven dat de magiërs uit zijn op macht en de koning beďnvloeden met hun magie en zich zo in de raad hebben weten te werken
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Karma
Supreme Grandmaster


Geregistreerd op: 11-9-2005
Berichten: 1741
Woonplaats: Dordrecht

BerichtGeplaatst: Do Mrt 30, 2006 10:09 am    Onderwerp: Reageer met quote

Atapasken (ookwel Anamianen):
De Atapasken geloven dat bij het sterven van Gaia de wereld uit elkaar viel in geesten (kleine goden en demonen). In alles in de natuur zijn deze geesten/goden terug te vinden: bomen, beesten en zelfs stenen, bergen, bossen en rivieren.

Zo geloven de Atapasken dat sommige gebieden kwade geesten kunnen behuizen, en zijn er kwade moerassen en bossen.
Deze mensen leven volledig van de natuur en hebben een enorm respect voor alles wat er is, ze nemen niet meer dan ze nodig hebben. Tijdens jacht vragen ze vergiffenis aan de geest van het dier dat ze jagen en leggen ze uit dat hun kinderen moeten eten.

"We vragen vergiffenis voor de jacht. In verafgelegen gebieden en rauwe pure natuurgebieden leven er nog de oude goden overgebleven van de stervende Gaia. In hun grote diervormen: wolf, everzwijn, hert, beer en adelaar in de bergen. Als we onachtzaam met hun (dieren)volk omgaan zullen we hun woede en wraak over ons afroepen."
Bron: Ituha 'sterk eik' , Gids.

Er zijn natuur sjamanen die vergaande inzicht hebben in deze geesten en ze gebruiken voor genezing, voorspelling en een vorm van magie. Sommige sjamanen en magiër-krijgers van de Atapasken zouden zelfs geesten van beesten aan zich gebonden hebben om van de krachten en wijsheden van het dier gebruik te kunnen maken.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Thekkur
Monostero


Geregistreerd op: 17-5-2004
Berichten: 4016
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: Do Mrt 30, 2006 4:19 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Klinkt interessant... zeker een sorcerer -atapask of een barbarian-atapask. Maar is het nou een volk, of een godsdienststroming? Dat laatste lijkt me nog beter. Sektes van atapasken. Vanzelfsprekend zullen aanhangers van dit geloof niet snel in steden wonen, maar in dorpen en sekte-achtige communities in het park.
_________________
"Stop! Jullie komen niet langs mij! Glupert heeft jullie snode plannen door!"
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht MSN Messenger
Karma
Supreme Grandmaster


Geregistreerd op: 11-9-2005
Berichten: 1741
Woonplaats: Dordrecht

BerichtGeplaatst: Do Mrt 30, 2006 6:36 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Het zijn een soort native/indianen-volk en beschreven is hun geloof. Ze leven op de wilde en oudere plekken van de wereld. Volgens de regels van de natuur. Ze geloven in natuurgeesten en restanten kleine goden van de oude aarde toen Gaia stierf, ze moetej niets hebben van de vermenselijkte goden die de meeste beschaafde landen regeren.
Over het algemeen leven ze niet in steden, maar sommige zijn in dienst als gids of spoorzoeker. Hun sjamanen hebben veel inzicht in de natuur en goede en kwade onnatuurlijke (kwade doden) geesten. Ze gebruiken kruiden en planten om tekenen van de toekomst op te vangen en tekenen van de natuurgoden. Sommige sjamanen bieden hun visioenen aan buitenstaanders.

Wellicht dat er groeperingen aan de rand van de menselijke rijken wonen. Tussen het gewone volk in wonend, maar niet geaccepteerd.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Thekkur
Monostero


Geregistreerd op: 17-5-2004
Berichten: 4016
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: Ma Sep 18, 2006 6:01 pm    Onderwerp: Reageer met quote

same here... moeten we anders een keer een recap-avond houden? en alle npc's locaties en plots die we hadden bedacht in een excel sheetje plaatsen? het scheelt al aanzienlijk als je de namen hebt en 1 regel tekst... dan komt de rest vanzelf terug!
_________________
"Stop! Jullie komen niet langs mij! Glupert heeft jullie snode plannen door!"
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht MSN Messenger
Vincere
ir.


Geregistreerd op: 18-5-2004
Berichten: 2363
Woonplaats: Zoetermeer

BerichtGeplaatst: Ma Sep 18, 2006 7:47 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Ja leuk, dan gaan we weer rollen of NPC's sterven!
_________________
Engineering: where the noble, semi-skilled laborers execute the vision of those who think and dream. Hello, Oompa Loompas of science!

Dulce et decorum est pro alea mori.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Het Rotterdamse Roleplayers Gilde Forum Index -> RPG brainstorm/ worldbuilding Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

Ga naar:  

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

Chronicles phpBB2 theme by Jakob Persson (http://www.eddingschronicles.com). Stone textures by Patty Herford.