Het Rotterdamse Roleplayers Gilde Forum Index Het Rotterdamse Roleplayers Gilde
Where knowledgeable wizards of escapism dwell.
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistreerRegistreer 
 ProfielProfiel   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken   InloggenInloggen 

npc's avorum

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Het Rotterdamse Roleplayers Gilde Forum Index -> RPG brainstorm/ worldbuilding
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
DrCaligari
Hero


Geregistreerd op: 26-5-2004
Berichten: 1411

BerichtGeplaatst: Vr Sep 24, 2004 8:53 am    Onderwerp: npc's avorum Reageer met quote

Haldron;
leider van het koeriersgilde. Joviale brede, dappere geponsioneerde koerier die nu de groentjes inleid, het koeriersgilde leidt en opdrachten aanneemt. Heeft goede contacten met Merabo, Glariwyn, Ivan, Hotos en vele gilde meesters, handelaren en nobelen.

Merabo;
Een magier die jarenlang in het geheim geleerd heeft en experimenten heeft uitgevoerd. Richt een geheim genootschap op om ervoor te zorgen dat magie weer wijd verspreid kan worden na een visioen over een vernietigde wereld. Hij heeft het idee dat dit een visioen is over een escalerende oorlog tussen Ethannion en buurstaat Turan. Het genootschap beraamt een plan om de oorlog te stoppen. Merabo infiltreert in de koninklijke familie en laat de op dat moment nog jonge kroonprins kennis maken met de wereld van magie. Als de kroonprins oud genoeg is om de troon op te volgen huurt het genootschap van tovenaars een meester-huurmoordenaar in om de oude koning te vermoorden. De aanslag lukt, en de koning sterft plotseling op onverklaarbare wijze. De kroonprins volgt zijn vader op en beeindigd (onder raad van Merabo) de eeuwenlange oorlog met Turan. De kroonprins is hierdoor populair bij het volk. De belastinggelden die tot dan toe besteed werden aan de oorlog worden in de jaren die volgen gebruikt op de stad langzaam in haar oude glorie te herstellen. De academie, al sinds de oude beschaving een centrum van kennis en wijsheid krijgt stukje bij beetje wat van haat oude aanzien terug. Het niveau ligt nog steeds ver onder wat het ooit was. Autodidacte tovenaars nemen leerlingen in dienst en wijsgeren kunnen eindelijk beginnen met het gigantische werk van het vertalen van alle oude boeken die inde academie liggen opgeslagen. Merabo reist af naar Avorum om daar een van de weinige goed onderhouden bibliotheken van het land te gaan bestuderen en de kennis van uit Avo Sul RexIthan te verspreiden. Als hij in Avorum is ontdekt hij echter dat er iets vreemds aan de hand is. De landheer van Avo Amon scheidt zich af van Ethannion omdat hij het niet eens is met de vrede met Turan. Merabo ontdekt echter dat er nog meer aan de hand is, er is een vermenigvuldiging van vreemde magische verschijnselen waargenomen in het oude woud. Grote groepen orcs en andere vuile wezens lijken zich samen te drommen in het oude woud. Merabo besluit af te reizen naar AvoSul om te kijken of hij daar iets over in de bibliotheek kan vinden.Ritska;
Leerling van merabo, eet graag kaas en snuft de hele tijd. Heeft lange zwarte dikke haren onder zijn lip en een puntige neus. Loopt een beetje voorovergebogen. Is eigenlijk weerrat en dienaar van Franction
_________________
I have seen things you people wouldn't believe, I've seen bots on fire of the edge of the interwebs...
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
DrCaligari
Hero


Geregistreerd op: 26-5-2004
Berichten: 1411

BerichtGeplaatst: Vr Sep 24, 2004 8:57 am    Onderwerp: Reageer met quote

Franction;
zwarte elf magier die uit avorum is verbannen wegens necromantie. Eerder al door de elven uit sylvan verbannen. Hij is de stad uitgevlucht maar in een donkere nacht weer terug gekeerd. Met magie heeft hij een rijke nobele gedood, leenheer Inan, en zijn lichaam overgenomen en gaat nu als hem door het leven. Hij heeft een groot huishouden gerunt door ondode (die er uit zien als gewone mensen) en een groep weerratten gekreeerd onder de stad in de riolen die voor hem diefstallen en misbaar plegen. regelmatig organiseerd hij gemaskerde ballen voor de nobelen en de graaf die hij dan zonder dat ze het weten met zombies laat dansen. Hij heeft hertog girand volledig in zijn macht om dat deze verliefd is op zijn duistere dochter, Rodiana
_________________
I have seen things you people wouldn't believe, I've seen bots on fire of the edge of the interwebs...


Laatst aangepast door DrCaligari op Zo Sep 26, 2004 7:40 pm, in toaal 2 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
DrCaligari
Hero


Geregistreerd op: 26-5-2004
Berichten: 1411

BerichtGeplaatst: Vr Sep 24, 2004 9:08 am    Onderwerp: Reageer met quote

Kroma;
reizende gnoom illusionist. die momenteel een kamer in het bruisende bier betrekt. hij heeft bijna altijd wel tijd voor een verhaal of een goede grap. Hij is in avorum om merabo te assisteren bij een onderzoek.

Garum;
leerling van merabo, trouw onzekere jongen met een grote nieusgierigheid maar een beetje onhandig is hij kijkt op tegen alle andere tovenaars en ziet Merabo als een vader en vriend. Hij begint net zijn eerste spreuken te leren. Maar als hij bezig is met het bereidden van spreuk componenten gaat hij daar helemaal in op. Niemand heeft nog gemerkt dat hij daar ongeevenaard goed in is.

Glariwyn;
kapitein van een van de regimenten van de wacht, de gouden leeuwen. Knappe, jonge en ambitieuze vrouw met lang blond haar. Zeer zlefverzekerd Door haar wachten word ze gerespecteerd en door de andere kapiteins aanbeden. Ze is nog niet ingegaan op iemands avanches en lijkt heel erg op zich zelf en bezig met haar werk. Hun uniform kleur bevat groen, en glariwyn heeft een lange groene pluim uit haar helm hangen. Ze loopt gracieus en krachtig.
_________________
I have seen things you people wouldn't believe, I've seen bots on fire of the edge of the interwebs...


Laatst aangepast door DrCaligari op Ma Sep 27, 2004 10:05 am, in toaal 2 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
DrCaligari
Hero


Geregistreerd op: 26-5-2004
Berichten: 1411

BerichtGeplaatst: Vr Sep 24, 2004 9:17 am    Onderwerp: Reageer met quote

Parker;
waard in de waardige waard. Oude keurige man met een grote kennis van wijnen, goed eten en de nobelen van ethanion. Veel plaatselijke rijken en nobellen komen hier eten. Waaronder Franction, Haldron en merabo. Hij was vroeger bediende van een alleenstaande gravin maar is nu gepensioneerd en werkt in zijn eigen taverne, de meest luxe van de stad.

Ivan;
ex-avonturier uit Uslador. Spreekt met een zware tongval. Runt een ruige kroeg in het vreemdelingen district, het bruisende bier. De kroeg is ideaal voor avonturiers vanwege de lage prijzen en het wilde gezelschap. Ook is het de plaats om een opdrachtgeverof een groep avonturiers te leren kennen. Als Ivan je goed kent kan hij je in contact brengen met de onderwereld. Ivan zit, als hij tijd heeft, graag bij het hardvuur omsterke verhalen te vertellen en goede tips te geven. Hij verteld over de groote veldslagen die hij onder de demonen zoon Angus heeft gevochten tegen hector de ondode en de heks van ijs.
Ivan zijn kroeg is de enige waar je wodka en andere dranken uit uslador kan drinken en staat daarom bekend en berucht. Er zijn geen ramen in de kroeg en het enige licht komt van het constant brandende haardvuur en een grote hoeveelheid rokerige kaarsen. S'avonds als de kroeg officieel dicht is worden er illegale gevechten en hanen gevechten gehouden en gegegokt.
_________________
I have seen things you people wouldn't believe, I've seen bots on fire of the edge of the interwebs...
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
DrCaligari
Hero


Geregistreerd op: 26-5-2004
Berichten: 1411

BerichtGeplaatst: Do Sep 30, 2004 10:26 am    Onderwerp: Reageer met quote

Ser; een oude satyr die bachus bastion runt. Altijd vrolijk en druk. Grote voorliefde voor alcohol, humpiedumpie en gokken. Verder word de bediening in bachus bastion gedaan door mooie meisjes in strakke jurken. Bachus Bastion is een echte feesttent vol vrolijke en dronken gasten. Je kunt er altijd wel een paar bards horen en er lopen heel wat prostituees rond. Op het balkon en bij de tafels in hoeken zitten enkele rijke gasten, geflankeerd door hun lijfwachten, dure wijnen te drinken en druiven te eten meestal met een meisje op hun schoot. Regelmatig worden er vetes uitgevochten in bachus bastion pas als er dingen van de kroeg worden kapotgemaakt of als er meisjes van de bediening worden lastiggevallen grijpt Ser in door samen met zijn wachters (enkele brute krijgers en vaste klanten) alle orde verstooorders op straat te gooien.
_________________
I have seen things you people wouldn't believe, I've seen bots on fire of the edge of the interwebs...
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Thekkur
Monostero


Geregistreerd op: 17-5-2004
Berichten: 4016
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: Di Okt 26, 2004 2:38 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Oneg "goudhaartje" Agythrem
Leider van het juweliersgilde. Draagt erg nette en dure kleding. Komt regelmatig in 'de waardige waard' om even 'van huis weg te zijn' onder het voorwendsel dat hij op zakenreis is. Heeft een bitch van een vrouw die van alles van hem wil. Waaronder de hele dag ... Hij heeft 12 kinderen, die allemaal nog thuis wonen. Oneg is een beetje een heethoofd, en misbruikt zijn macht als hooggeplaatste persoon en lid van de raad nogal eens.
Locatie: Het Juweliersgilde in Avorum / zijn huis in het centrum van Avorum

Brigadier Horksma
De brigadier van stadswacht Zuid-Oost. Een stevig gebouwde kerel, ex Yzeren Griffioen, die gemiddeld met 60 decibel en een halve liter spraakwater praat. Opvliegend type. Gebruikt snel fysiek geweld. Zijn stadswacht heeft hij dik onder de plak, maar dat betekend niet dat ze hem aardig vinden. Horksma is een echte control freak.
Locatie: Stadswacht ZO/ een klein kamertje in bij een hospita in ZO.

Petor Pienol
Avorums (en misschien wel Ethannions) enige student gnomologie. Studeert al sinds zijn twaalfde gnomentaal, nadat hij gefaschineerd was geraakt door een prentenboek 'het rijk der Gnomen, door Pien Roorvliet'. Verreweg het grootste deel van zijn leven heeft hij met zijn neus in de boeken gezeten in de bibliotheek van Avorum. Kent daardoor Merabo en Ritska. Is alwetend op het gebied van gnomencultuur en taal.
Locatie: bibliotheek van Avorum / zijn grootmoeders huisje in 't Höllegat.
_________________
"Stop! Jullie komen niet langs mij! Glupert heeft jullie snode plannen door!"
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht MSN Messenger
Thekkur
Monostero


Geregistreerd op: 17-5-2004
Berichten: 4016
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: Di Okt 26, 2004 2:57 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Alei Astof
Een klein mannetje, die zich kleed in nobele kleding en een donkerrode cape met kap. De persoonlijke boekhouder van Heer Girand van Avorum. Alei Astof bezoekt met regelmaat stiekem kroegen, waaronder 'de Waardige Waard'. Hij hoort daar graag Avonturen verhalen aan. Eigenlijk had hij altijd Avonturier willen worden maar dat mocht niet van zijn moeder. Daarna is hij getrouwd met Gertrude, een bul van een vrouw die met de deegroller/pan/bezem achter de deur staat als Alei te laat thuis is. Ook van haar mag hij geen avonturen beleven. Dat doet hij toch stiekem in 'de Naaimand'.

Nu heeft hij als boekhouder van Girand een aantal interessante feitjes ter ore gekregen over 'de schat van Paarsbaard', en een kaart die op de rug van paarsbaard getatoueerd zou zijn... - further information for GM only Wink

Brigadier Blauwneus
De Brigadier van Stadswacht centrum. Tevens hoofdcommissaris. Belast met onderdeel 'vreemde ende curieuze zaacken'. Waarom blauwneus blauwneus heet is voor iedereen duidelijk, de opgezwollen neus van de vriendelijke brigadier is doorlopen met blauwe aderen. Het vestje met het wapen van Avorum is strak gespannen, waardoor het enigszins vertekend is. Blauwneus is intelligent en verantwoordelijk, en laat zich niet zomaar om de tuin leiden. Hij woont in zijn kantoor (dat overigens bij de laatste brand een nood-kantoor is geworden in 'de gebrande Jan omdat de stadswacht is afgebrand).
Locatie: stadswacht Centrum (de gebrande Jan)
_________________
"Stop! Jullie komen niet langs mij! Glupert heeft jullie snode plannen door!"
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht MSN Messenger
Thekkur
Monostero


Geregistreerd op: 17-5-2004
Berichten: 4016
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: Di Okt 26, 2004 3:22 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Kap' Haaks
Magere bejaarde (ex) zeeschuimer met twee haken als benen waarmee hij twee meter hoog kan springen. Hij is verkoper en repareerder van netten (avonturiersnetten, visnetten, jachtnetten, netkousen). Af en toe reist hij nog naar Am Mer, voornamelijk om weer even de zee te zien en oude maten te ontmoeten. Eigenlijk is hij nooit Kapitein geweest, maar bootsman onder Paarsbaard de gevreesde piraat. Toen zijn maatje Handige Henkie zijn laatste oog verloor is hij met hem aan land gegaan. Handige Henkie heeft twee haken, twee houten benen en twee ooglapjes, maar wel een vooruitziende gave.
Locatie: de Markt van Avorum.
_________________
"Stop! Jullie komen niet langs mij! Glupert heeft jullie snode plannen door!"
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht MSN Messenger
Thekkur
Monostero


Geregistreerd op: 17-5-2004
Berichten: 4016
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: Di Okt 26, 2004 3:26 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Dokter Dirk Drihir
Een enorm dikke man met een wilde grijze baard en een houten bril. Hij is erg sensitief, en laat zich snel overmannen door emoties. Hij werkt als genezer in het genees ende rusthuis van Avorum, gelegen in het puntorenkwartier. Hij heeft beperkte kennis van kruidendrankjes en zalfjes en kan daarmee de genezing van wonden en uitdrijving van ziektes bespoedigen.
_________________
"Stop! Jullie komen niet langs mij! Glupert heeft jullie snode plannen door!"
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht MSN Messenger
Thekkur
Monostero


Geregistreerd op: 17-5-2004
Berichten: 4016
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: Di Okt 26, 2004 3:41 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Harald Knipper
Een woest, barbaars uitziende man. Spierballen als voetballen en een machtige blonde baard en haar tot over zijn schouder. (doch keurig bijgehouden) Kleedt zich niet als barbaar, maar het komt wel zo over door zijn lichaamsbouw. Hij is schrijver en 'beeldenmaker' voor de Avorum Heraut, met als specialisatie avonturiersverhalen en avonturiersgroepen. Opgegroeid in een barbaarse stam in het noorden die leeft van de jacht en plundering. Op een dag kwam hij een oude monnik tegen die hij met zijn zwaard wilde klieven. De monnik hield zijn boek boven zijn hoofd als bescherming en wonderbaarlijk genoeg kwam het zwaard van Harald er niet doorheen. Toen Harald de monnik vroeg hoe het kwam dat het boek zijn zwaard tegen kon houden terwijl een eikenhouten schild hier nog nooit in was geslaagd antwoordde de monnik (Bonus Fatigus) "de pen is machtiger dan het zwaard". Dus brak Harald de nek van de monnik en ging op huis aan.
Locatie: Avorum Heraut (in de wijk Berg (zuidwesten van Avorum) / klein appartementje)

Harald was echter gefascineerd door de laatste woorden van de monnik en raakte zijn gevoel met de barbarengroep kwijt. Hij trok naar de grote stad (Avorum) en kwam hier in aanraking met poezie en de literaire kunsten. Zo kwam hij bij de Avorum Heraut terecht als reporter van avontuurlijke gebeurtenissen. Met zijn toverdoos maakt hij impressies van wat hem voorkomt als avontuurlijke gebeurtenissen.
_________________
"Stop! Jullie komen niet langs mij! Glupert heeft jullie snode plannen door!"
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht MSN Messenger
Thekkur
Monostero


Geregistreerd op: 17-5-2004
Berichten: 4016
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: Di Okt 26, 2004 3:58 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Avonturierstroep "De Korstenknagers van Carmine"
Goud en plezier is hun motto.
Locatie: Bacchus Bastion

Bard Kaerel "bloedgeul" Gondelaer van Gunder
De leider van de troep. Een snoever. Lange magere man met blonde sik en zorgvuldig bijgehouden krulsnor. Lange blonde gekrulde manen sieren zijn hoofd, een tik van hem is het naar achteren te werpen. Kaerel draagt een goudkleurige cape met roden biezen, en heeft een prachtig versierde rapier. Op zijn hoofd staat een leren hoed met rode veer. Op zijn schouder huist een Rood met gouden parkiet met één oog. Gedraagt zich irritant en uitlokkend.

VechterOlaf Breedbijl
Een rasechte dwerg met een rode (geverfde) baard in twee vlechten. Drinkt veel, is diep van binnen een goede kerel. Volgt Kaerel waar deze gaat en bewonderd hem om zijn intelligentie. Is erg sterk en niet snel boos, maar beschermt zijn partygenoten waar nodig. Kan rook uit zijn oren blazen.

thief Ara Fatt Heberon Gazala
Lange magere, ietwat getinte man, kaal, met holle ogen en één loensend oog. Heeft hazetanden en een spitse neus. Hij praat erg zacht en lispelt. Hij heeft alle losse delen van zijn donkerrode kleding vastgebonden met riemen en gespen. Aan deze riemen zitten haken en ogen en hangen touwtjes en zakjes. Hij lacht constant en nerveus. Hij heeft een miniscuul zwart sikje.
_________________
"Stop! Jullie komen niet langs mij! Glupert heeft jullie snode plannen door!"
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht MSN Messenger
Thekkur
Monostero


Geregistreerd op: 17-5-2004
Berichten: 4016
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: Di Okt 26, 2004 4:02 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Jann
Bedelaar die zich ophoudt in het steegje waar de ingang van het Koeriersgilde zich bevindt. Heeft veel contacten met andere bedelaars in de stad. Met wat goud of drank als ruilmiddel een makkelijke bron van informatie.
_________________
"Stop! Jullie komen niet langs mij! Glupert heeft jullie snode plannen door!"
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht MSN Messenger
Thekkur
Monostero


Geregistreerd op: 17-5-2004
Berichten: 4016
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: Di Okt 26, 2004 4:19 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Avonturiersgroep "De geweldenarren"
Groep te huur 50 gp pdd is het standaardtarief (afpersing intimidatie, simpele monsters etc) Specialiteit: alles in puin slaan terwijl ze een lied zingen en komische intermezzo's geven. Locatie: Rock Inn
3 broers, de een nog grotere en dommer dan de andere. Joop, Willem, Sjaak en hun zus Avril. De heren dragen geruite houthakkershemden in respectievelijk groen blauw en rood, met daarover heen bretels. Avril is een kleine rondborstige dame met lang bruin haar in een knot. Ze draagt een roze bloemetjesjurk met wijde rok en een hoed met daarop een fruitmand. Avril neemt nooit deel aan de activiteiten, maar houdt de agenda bij en de planning.
_________________
"Stop! Jullie komen niet langs mij! Glupert heeft jullie snode plannen door!"
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht MSN Messenger
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Het Rotterdamse Roleplayers Gilde Forum Index -> RPG brainstorm/ worldbuilding Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

Ga naar:  

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

Chronicles phpBB2 theme by Jakob Persson (http://www.eddingschronicles.com). Stone textures by Patty Herford.