paladins+detect evil=killing

Voor almachtige scheppers van werelden die ideeen uit willen wisselen.
Plaats reactie
richard leeuw
Leenheer
Berichten: 83
Lid geworden op: maandag 31 mei 2004, 12:05

paladins+detect evil=killing

Bericht door richard leeuw »

een warforged (eberron campaign) loopt een bar binnen in de shady side of town om vragen te stellen over een paar shady characters. de warforged is een paladin (paladin of freedom (unearthed arcana), chaotic good). de gnoll barman wil hem niet serveren en zegt dat hij op moet rotten. de warforged protesteert. de barman trekt een wapen onder zijn bar vandaan. de warforged trekt een wapen en detects evil. de neutral evil gnoll barman houd zijn wapen in zijn handen en dan ziet de warforged dat de flail ipv een ijzeren bal met spikes, een warforged hoofd met spikes is (souveniertje uit de Great War) en valt meteen aan.

de warforged is een paladin of freedom en daarom een chaotic good character van de silver flame (een vrij militante kerk in eberron).

kan dit? ik vind het misschien net op het randje. maar in een dirty harry kind of style zou het wel kunnen.
Lord Xcapobl
Ridder
Berichten: 225
Lid geworden op: dinsdag 23 mei 2006, 22:49

Bericht door Lord Xcapobl »

Wellicht randje randje, maar...

Chaotic Good kan ook een stukje vrijgevochtenheid uitstralen, een soort van impulsiviteit met de drive om het goede te doen. Daarnaast is er een duidelijke uitslag bij de detect evil, wanneer een gewapend tegenstander gaat dreigen. Dat tegenover een militant character

Dat wat het nu eigenlijk twijfelachtig maakt, is dat de paladin aanvalt, ogenschijnlijk als eerste. De situatie is begrijpelijk, maar wellicht zou ik zelf toch eerst de ander laten aanvallen. We hebben het hier over een barman die klandizie weigert, en daar alle recht toe heeft. De barman, neutral evil gnoll of niet, valt ook niet meteen aan, maar dreigt eerst. Zo lees ik het nochthans. En chaotic good of niet, wat brengt een paladin ertoe om in de verkeerde hoek van de stad de vragen te stellen? Was er geen rogue of iets dergelijks die dit diplomatieker kon oplossen? Nu kun je verzanden in een situatie waar de groep (of in elk geval de paladin) wordt gezocht door de autoriteiten wegens moord op iemand die (los van de omstandigheden van alignment, ras/genotype, en het specifieke soort wapen wat uit een oorlog stamt) zijn goed recht in zijn eigen bar handhaaft.
Gebruikersavatar
Karma
Supreme Grandmaster
Berichten: 1818
Lid geworden op: zondag 11 september 2005, 23:45

Bericht door Karma »

het is geen klandizie, de paladin-warforced is aan het uithoren.
Lord Xcapobl
Ridder
Berichten: 225
Lid geworden op: dinsdag 23 mei 2006, 22:49

Bericht door Lord Xcapobl »

Als we over details willen vallen... er werd ook serveren geweigerd. Impliceert klandizie eerder dan ondervraging.

Is het ook niet een universele constante, naast de lichtsnelheid, dat in elke bar, elke kroeg, in welke wereld dan ook of in welk ruimtestation of hellegat je kunt verzinnen, het beter werkt als je eerst wat geld neertelt, een volle pul bestelt, en dan vragen stelt?

Maar, verandert het verschil tussen klandizie en uithoorder het feit dat we het hebben over een barman die een ongewenste aanwezigheid uit zijn domein wil weren en weigert mee te werken? Een barman die na mondelinge uitwijzing een wapen moet trekken omdat aan zijn rechtmatige eis geen gehoor wordt gegeven? Een barman die dan nog steeds niet de eerste is die aanvalt?

Wellicht missen we nog wat nodige achtergron informatie. Wie heeft die Paladin het recht gegeven om interrogator te spelen? Is hij aangesloten bij een onderzoekende instantie? Is hij ingehuurd door de autoriteiten? Heeft die kerk een dergelijke onderzoekende macht?
Plaats reactie