HASBRO / WoTC / DnD = Evil Geldwolven, OGL debacle

Deel ervaringen, stel vragen en geef tips. Het subforum voor alles wat met RPG te maken heeft!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
v1nce
Hero
Berichten: 1487
Lid geworden op: zondag 2 mei 2010, 22:07

HASBRO / WoTC / DnD = Evil Geldwolven, OGL debacle

Bericht door v1nce »

https://youtu.be/oPV7-NCmWBQ

https://youtu.be/RTCpgeIKxSo

https://old.reddit.com/r/rpghorrorstori ... tomers_as/

Ik roep al jaar of 15 op dit forum dat Hasbro/WoTC echt stinken en eigenlijk geen enkele cent verdienen, en keer op keer krijg ik meer gelijk. xd Heel veel mensen/spelers verguisen ze momenteel, en terecht.
Gebruikersavatar
Wijlen Fandath Ryne
Supreme Grandmaster
Berichten: 3081
Lid geworden op: donderdag 14 oktober 2004, 18:23

Re: HASBRO / WoTC / DnD = Evil Geldwolven, OGL debacle

Bericht door Wijlen Fandath Ryne »

Ben ik ook al die tijd met je eens geweest. En nu lijkt het er op dat ze willen regelen dat ze 'legaal' jouw content kunnen jatten.

Deze man weet het ook heel goed te zeggen: https://www.youtube.com/watch?v=jUMSTAfy6C0

"The only thing standing between Wizards of the Coast and their wallet, is the community"
"Fulminictus...Fulminictus....gauw! Geef me het toverboek!" riep de magier, alert als immer

Afbeelding
Gebruikersavatar
v1nce
Hero
Berichten: 1487
Lid geworden op: zondag 2 mei 2010, 22:07

Re: HASBRO / WoTC / DnD = Evil Geldwolven, OGL debacle

Bericht door v1nce »

Het is wel mooi om te zien hoe er nu 100+ youtube videos zijn van allerlei D&D content creators die stuk voor stuk geen enkel positief woord over hebben voor nieuwe ""OGL"" of WOTC. :) Ook dat er meerdere juristen zeggen dat wat WOTC probeert er door te drukken, zowieso veel vuil spel is, en wl. ook niet legaal, dat is hoopvol.

Verder natuurlijk de 1500+ RPG 3rd party publishers, inclusief hele grote, die allemaal de nieuwe en wel helemaal open en vrije ORC license ondersteunen, dat is erg mooi. https://paizo.com/community/blog/v5748dyo6si7y

Ik durf zelfs te beweren dat de originele OGL het beste is wat WOTC heeft gedaan voor TTRPG. En nu, geheel ongewild en tegen hun doeleinden in, is wat ze nu proberen/de OGL illegaal te maken/totaal te perverteren wl. het op een na beste ding wat ze ooit hebben gedaan voor TTRPG.

Immers, nu ziet iedereen ze voor wat ze al jaren zijn, en wenden meer mensen dan ooit tevoren zich af van hun bedrijf, producten en regelsysteem. Hierdoor gaan er heel veel meer nieuwe systemen ontstaan, gaan bestaande alternatieve systemen aan populariteit winnen en ik denk dat dat enkel betere zal zijn voor RPG in het algemeen. Meer variatie, meer experimenten, meer (ook uitmuntende) producten gemaakt door en voor fans en niet uit puur geldbejag, en ga zo maar door. De Golden Age van RPG/DND eindigde paar weken geleden, maar ik voorspel dat we nu aan het begin staan van een Platinum Age van OSR and Open Source RPG. :)
Gebruikersavatar
Tuor
Leenheer
Berichten: 93
Lid geworden op: woensdag 23 december 2020, 17:02

Re: HASBRO / WoTC / DnD = Evil Geldwolven, OGL debacle

Bericht door Tuor »

Wel grappig dat de zelfde discussie gaande is op de ODM fan site. Waar dit ook breed uitgemeten werd omdat Ullises een zelfde tactiek wil gaan toepassen, en dat vanuit die gedachtengoed ineens de pdf's werden verboden die al jaren gedoogd waren.
Natuurlijk zit er een vies commercieel randje aan....
Wizards Of The Coast mmmm oké dat loopt nog goed, en DSA ook, maar ODM is gewoon een deadgame [een spel dat opgeheven is, ondanks de pogingen van onze Belgische vrienden] uit de jaren 80... tja als men euro's ruikt
Plaats reactie