Pagina 1 van 1

Informatief filmpje over D&D

Geplaatst: dinsdag 3 september 2013, 19:29
door v1nce
Best wel informatief/leuk filmpje over D&D/RPG, vooral ook om indien gewenst aan leek of scepticus te laten zien:

http://www.youtube.com/watch?v=VFtlDhksGHA

Geplaatst: woensdag 4 september 2013, 8:25
door Rogier
Jammer dat die man zo snel praat het is nauwelijks te volgen.
Vanaf de tweede helft vraag ik me af waar hij het over heeft.

Geplaatst: woensdag 4 september 2013, 22:31
door v1nce
Tja dat is wel de huidige stijl Youtube/montage. Ik volg alles prima (en voor een keer ken ik toevallig zo goed als alle referenties en gebruikte graphics) maar dat eerste heeft te maken met mijn Engels. Laat ze zelfde filmpje in Duits of Frans zien en ik snap hooguit een kwart.

Ik merk wel dat dat voor mij echt een goede indicator is of ik een taal vloeiend spreek echt goed begrijp. Of ik het nog volg als iemand erg snel praat over complexere onderwerpen of ik een snel groepsgesprek van goed met elkaar bekende mensen als buitenstaander helemaal volg.

Geplaatst: donderdag 5 september 2013, 21:26
door Thekkur
Leuk filmpje, heeft idd ook wel te maken met de refenties die hij maakt. Als je over die zijfilmpje te lang moet nadenken waar je in godsnaam naar zit te kijken wordt het wat lastig de inhoud te begrijpen. Wel opvallend dat veel dnd-ers Vin Diesel nodig hebben om hun hobby te verdedigen. :) Deze gast probeert met een verwijzing naar Heidegger te verklaren dat DnD goed voor je is. haha valt me mee dat hij niet voorstelt DnD als vak op school in te voeren...

Geplaatst: donderdag 5 september 2013, 22:19
door v1nce
Tja ik snap het wel die neiging om DnD te duidden door welk middel dan ook. Er zijn nou eenmaal heel voor vooroordelen over de gemiddelde DnD spelers en ik denk voor de helft zijn die helemaal kloppend! Immers kijk maar naar die docu die we al besproken hebben "The Dungeon Masters". Daarnaast is RPG nou eenmaal een zeer unieke en brede hobby die op geen enkel anders spel of bezigheid lijkt en veel aspecten van andere vrijetijdsbestedingen in zich verenigd.
Vin Diesel is een poging om te benadrukken dat RPGer zijn totaal niet samen hoeft te gaan met onaantrekkelijk, niet succesvol, niet fit en sociaal gefrustreerd.

Heiddeger achtige referenties en uitleg van RPG benadrukt hoe waardevol kan zijn voor de ontwikkeling van een individu, zijn persoonlijkheid en hoe die zich verhoud tot de maatschappij en welke positieve aspecten het heeft.