Delft Delvers

Overzicht van verschillende spelgroepen in Rotterdam en omgeving
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Vincere
Supreme Grandmaster
Berichten: 2445
Lid geworden op: dinsdag 18 mei 2004, 19:30

Delft Delvers

Bericht door Vincere »

Naam spelgroep: Delft Delvers.
GM: Ionanthe.
Leden: Arumin, Danny, Lairnaedon, SpoOoOon en Vincere.

Speelfrequentie: Ongeveer eens in de twee weken.
Speeldag: Varieert i.v.m. onregelmatige roosters. Streven is altijd om zoveel mogelijk van de spelers bij elkaar te hebben.
Speeltijden: Van 19.00 tot 23.30 (of 02.30 tot 06.30 als je in Australië werkt).
Systeem: Dungeons & Dragons 4th Edition.
Speellocatie: Den Haag Laakkwartier.
Speelt sinds: Juni 2010.

Omschrijving speelgroep/speelstijl/overig:
De Delft Delvers is ontstaan als testgroep voor het D&D 4E systeem, waarbij een serie van losse combat encounters of dungeon-kamers aan elkaar werd gekoppeld om het nieuwe spelsysteem onder de knie te krijgen. Dat beviel goed, dus inmiddels is de groep uitgebreid tot vijf spelers en wordt er een overkoepelend verhaal gevolgd dat de encounters aan elkaar koppelt.

De DM beschikt over een ruim assortiment dungeon tiles en miniatures om het D&D 4E systeem tot recht te laten komen. Spannende combat encounters worden afgewisseld met skill challenges en puzzels. Het is niet langer lukraak ergens op inhakken; positionering, elkaar steunen en de krachten van je teamgenoten kennen is erg belangrijk. Samenwerking is dan ook van groot belang, waarbij elke speler een eigen rol toebedeeld is. De DM is erg creatief in het ontwerpen van de kamers, met natuurlijke obstakels, verborgen vallen en onverwachte momenten. Memorabel is bijvoorbeeld de sessie waarbij een kamer skeletten had die tot leven kwamen. Na hen verslagen te hebben bleek een volgende kamer ook skeletten te hebben, waarop de helden naar binnen sprintten om hun hoofden eraf te schoppen. De skeletten bleken echter een val: zij waren niet geanimeerd, maar de dodelijke crossbow turrets die uit het plafond zakten wel… Door goed samenspel een encounter van de gemene DM weten te overwinnen geeft dan ook veel voldoening!

Van tijd tot tijd wordt er ook een ‘nightmare mode’ sessie gespeeld. De avonturiers krijgen zware tegenstand, met moeilijkere vijanden en vallen, maar voor grotere beloningen – ‘high risk, high reward’. Teamwork is hier nog veel belangrijker, en het komt regelmatig voor dat de helden na het eerste gevecht al halfdood en uitgeput op de grond liggen. Op dit moment heeft combat echter een stap terug genomen voor het betere puzzelwerk. Onze immers kwaadaardige DM heeft de avonturiers de Tomb of Horrors in weten te lokken… Hier komt de echte Gygax-DM tevoorschijn (hij speelt dan ook al sinds First Edition) en inmiddels zijn er al twee doden gevallen.

Bij de start van de groep bevond Fedor zich in Mongolië en speelde hij via Skype mee. Dit bleek goed te werken. Inmiddels is hij weer terug, maar woont Vincere regelmatig in Australië en verhuist Danny daar binnenkort ook heen. De webcam is dus weer boven water gehaald en in het holst van de nacht rollen de dobbelsteentjes down under (gek genoeg rollen dobbelstenen veel vaker 20 op het zuidelijk halfrond!). Het feit dat de spelers hiertoe bereid zijn, zegt genoeg over de vaardigheden van de DM en het plezier dat de spelers uit deze sessies weten te halen!

Door de relatief losse encounter structuur van de sessies, zijn er altijd mogelijkheden voor nieuwe spelers om kennis komen te maken met de Delft Delvers of D&D 4E. Neem contact op met DM Ionanthe, of vraag om een introductie bij een van de andere spelers. De uitstekende versgemalen koffie staat klaar!

Update juni 2012: Inmiddels speelt de groep in Den Haag, en mogelijk in de toekomst ook in Rotterdam. De bezetting is ietwat gewisseld, de groep heeft inmiddels Epic tier bereikt, en er zijn wat minder encounters en wat meer verhaallijn, maar nog steeds spelen we met veel plezier.
Laatst gewijzigd door Vincere op donderdag 14 juni 2012, 13:44, 2 keer totaal gewijzigd.


Dulce et decorum est pro alea mori.
Gebruikersavatar
Lairnaedon
Evil Overlord
Berichten: 983
Lid geworden op: dinsdag 28 september 2004, 0:34

Bericht door Lairnaedon »

Ik beaam. Het is een geweldige groep met toffe spelers die allemaal komen met dezelfde instelling.

Binnenkort gaan we met 2 laptops aan de slag. We hebben een kraan met een webcam erop voor de speler aan de andere kant van de aardkloot. Die kraan zal binnenkort verstevigd gaan worden, want er komt een tweede webcam aan te hangen :) Het is zo leuk dat er mensen zijn die er midden in de nacht voor wakker worden!

En nog even over 4th ed. D&D 4th is een leuk systeem voor een combat gerichte groep, maar het systeem is niet alleen gemaakt voor combat. Je kunt er ook best mee roleplayen. Het is allemaal even wennen, maar als je het bent gewend is het een heel vlot systeem maar toch oog is voor details.

Ik kan persoonlijk niet wachten tot de volgende keer :)
Afbeelding
Gebruikersavatar
Rogier
Supreme Grandmaster
Berichten: 2452
Lid geworden op: vrijdag 23 februari 2007, 19:06

Bericht door Rogier »

cool 8)
Gebruikersavatar
Ionanthe
Edelman
Berichten: 67
Lid geworden op: zondag 9 mei 2010, 12:14

50e

Bericht door Ionanthe »

Tja en nog steeds going strong

dit weekend ....... de 50e sessie van Delft Delvers (in Den Haag inmiddels)

levels 20 a 21 nu, dus ongeveer op de drempel van Epic-levels.

Het zal mij benieuwen hoe de laatste 10 levels gaan zijn met een evil-DM.

Tipje vd sluier heren: Henk blijft voorlopig dood en Acererak wordt vereerd met bezoek aan huis. Het zal een bewaakte zwarte dag zijn als Henk uiteindelijk weer terug keert naar zijn vrinden. (':twisted:')
Gebruikersavatar
Ionanthe
Edelman
Berichten: 67
Lid geworden op: zondag 9 mei 2010, 12:14

Bericht door Ionanthe »

UPdate vd Delft Delvers.

well die zijn via Den Haag weer tussen Delft en Den Haag gaan delven en hebben D&D 4e doorlopen van level 1 t/m level 30! Geweldige tijd, avonturen en prestatie :)

Nu ligt de club aardig stil door actief huisvaderschap, verwegwerk en/of een leuke combi ervan. Nog een enkele Cleric of half-levende is enigszins actief.

Dus hoog tijd om een nieuwe crew te werven en weer op pad te gaan.

Spelsysteem, speeltijden en speelstijl zullen dan weer open zijn voor suggesties en discussie!

Opgewekt voorwaarts!

:)
Gebruikersavatar
klaasel
Ridder
Berichten: 130
Lid geworden op: maandag 13 februari 2012, 16:51

Bericht door klaasel »

jeetje wat gaaf dat jullie helemaal tot max level zijn gegaan. Dat is mij nog nooit gelukt met een groep.
Gebruikersavatar
Ionanthe
Edelman
Berichten: 67
Lid geworden op: zondag 9 mei 2010, 12:14

max level

Bericht door Ionanthe »

Ja! iedereen level 30 (incl. een DM van level 30 aant eind) :)

waren 75 speelsessies voor nodig met als rule na iedere 2 speelsessies een level omhoog en eens per maand lange avond spelen :) Een keertje afwezig koste direct dus een half level ....

En nu dus een nieuwe groep aant opstarten. Spelsysteem, stijl, frequentie nog open ter bespreking.

Opgewekt voorwaarts dus ;)
Gebruikersavatar
v1nce
Hero
Berichten: 1474
Lid geworden op: zondag 2 mei 2010, 22:07

Bericht door v1nce »

Supertof! Proficiat! :D Maybe 5th van 1 tot 30 doorlopen?
Gebruikersavatar
Thekkur
Forum Master
Berichten: 4139
Lid geworden op: maandag 17 mei 2004, 23:07

Bericht door Thekkur »

Goed om te zien dat er nog zulke volhoudende RPG-ers zijn!
"Stop! Jullie komen niet langs mij! Glupert heeft jullie snode plannen door!"
Plaats reactie